Avantis | Allen & Heath

Günümüzün çılgın CL5 talebine, malesef diğer markalar yetişemedi. Aslında, pre-amp kalitesi, kullanılabilirlik, plug-in kullanımı gibi konularda üstün marka ve modeller yok değil. Ancak teknisyenler -özelikle monitor mix yapan teknisyenler- gittikleri her konserde hızlı olabilmek adına ve sabırsız müzisyenleri bekletmemek adına CL5 tercih ediyor.

Tabi aslında, bu konunun altında M7CL gerçeği yatıyor. Türkiye dijital mixer pazarına ilk M7CL girdi malum. Peşinden bunu gene Yamaha ‘dan PM5D takip etti. ancak menü farklılıkları ve dokunmatik ekran olmayışı, pre-amp çok daha başarılı olmasına rağmen, yukarıda tutamadı PM5D’yi. Ve bu sürecin ardından CL serisi gelince tüm M7CL kullanıcıların tercihi oldu.

Digico’nun A&H ile ortak olmasıyla birlikte, gözle görülür değişiklikler oldu. Önce Digico’nun “makul bütçeli versiyonu” dLive çıktı , şimdi de dLive’ın “makul bütçeli versiyonu” Aventis.

İlk tecrübelerime göre Aventis, A&H ile Digico harmanlanarak yapılmış, pre-amp kalitesi ile kendini belli ediyor. Yazılım kısmı geliştirilebilir. dPack yazılımı ile üzerinde gelen efektler bence güzel, ancak geliştirilebilir. Şu an, CL serisinin boşluğu doldurmaya kafi görünüyor. Çünkü en büyük sıkıntı, CL serisi yoğun yaz döneminde yetmiyor sektöre. Ve yenisi yok, satın almak çok ama çok zor. Tabiki uçuk fiyatını da unutmayalım.

Aventis’in en güzel tarafı, daha geliştirilme ihtiyacı olmasına rağmen , müzisyenler tarafından stage mix olarak kullanılabilmesi. Ancak burada şöyle bir handikap var, malesef A&H ‘ın kendi app’i değil bu. Onun yerine, başka bir uygulayıcı tarafından çıkarılmış “Mixing Station” isimli bir yazılımı kullanıyorsunuz. Biraz kullanımı farklı ancak yaptığım testlerde doğru çalıştı hep. Android ve Ios desteği de var.

Waves ‘den tutunda, Dante’ye kadar pek çok kart takabiliyorsunuz. Ancak en fazla iki kart olabiliyor. Standart Stage box’u , 48 input, 16 out. Ancak ikinci bir box yerine sadece 12 out olan bir box daha eklemeniz mümkün. Console kısmında ise 12 in, 12 out var. Daha detaylı bilgi için Aventis ‘in sitesine bakabilirsiniz.

www.ozgurcakici.com

“Avantis | Allen & Heath” için 3 yorum

  1. Çok değerli ve yerinde bir değerlendirme, olan ne ise o anlatılmış ve hem teknik hem de dönemsel sektör şartları kıyaslamaları ile nokta atış yorumlanmış.
    Avantis büyük bir boşluğu dolduracak orta segment kullanışlı bir mixer olarak sektörde yerini alacak gibi görünüyor.

    Teşekkürler Özgür ÇAKICI

Yorum bırakın