Crown CM311

Görüntü

 

 

Sahne performanslarında Head set mikrofon denince tek olan marka, Crown.

Crown, ülkemizde güç amplifikatörü dışında pek tanınan bir marka değil malesef. Oysa ki head set ve özellikle boundary mikrofonları çok başarılıdır. Öyle ki, flemenkocular sahneye Crown boundary olmadan çıkmazlar diyebiliriz.

CM311 modeli, eğer yanılmıyorsam  15 sene önce yaptıkları bir head set modeli. İlk kullananlar ise rahmetli Michael Jackson ve Madonna.  Sonrasında ise sahnede dans ederken şarkı söylemek isteyen pek çok kişi izliyor. Endüstrinin lider markalarında, CM311 modeline karşılık gelebilecek alternatif malesef yok. DPA’in head set mikrofonları, sektördeki en kaliteli modeller bence ama, hiç biri CM311’in “feedback den önceki yüksek güç” ‘üne yaklaşamıyor malesef.

CM311’i alırken kullanacağınız kablosuz alıcının markasına göre olan konnektörünü seçiyorsunuz önce. Yada konnektörsüz, çıplak uçlu alıp kendiniz monte ediyorsunuz.

 

Kafaya takılan kısmı bir kere çok çok sağlam. Atlasanız da zıplasanız da sahnede, başınızdan çıkmıyor. Electret condenser yapıya sahip olan mikrofon, pop noise oluşturmuyor. Bu, bence bir head set için en önemli detay. 50Hz-17Khz aralığında çalışan mikrofon, o kadar kuvvetli bir kazança sahip ki, kullanırken mixerden Pad’lemek zorunda kalabilirsiniz. Cardioid bir paterne sahip olduğu için, kullandığınız şarkıcının, dans ederken bile söylediklerini net olarak elde etmeniz mümkün.

 

 

 

Cardioid yapıdan ve kullandığınız kişinin yüzü mikrofonu kapatma görevi gördüğü için, sahnede feedback oranı çok düşük. Bu kadar çok volüm elde ederken, bu kadar az feedback’e girmesine şaşırmamak elde değil. Şöyle bir örnek verebilirim, Shure Beta58 mikrofonu kadar monitörde ses açabiliyorsunuz.

 

cm311-4

 

 

 

 

Justin Bieber

 

 

 

Dezavantajı ise , kocaman bir mikrofon kapsülü ve kalın asma aparatı yüzünden, görüntüsüne önem veren şarkıcılar yada televizyon yönetmenleri tercih etmiyor.

 

Ancak, sahnede yüksek ve de kaliteli ses istiyorsanız, alternatifiniz yok.

 

Ülkemizde uzun zamandır distribütörü olmasına rağmen maalesef, bilmediğimiz sebeplerden dolayı getirmiyorlar. Bana, bir şarkıcı için yakın zamanda lazım olduğunda, ancak Amerika dan aldırarak kullanabildim.

 

Fiyatı, tabi bu kadar başarılı bir head set mikrofona göre bence ucuz, ancak çoğu headset mikrofona göre de oldukça pahalı olduğunu söyleyebilirim.

 

 

 

 

 

One thought on “Crown CM311”

Yorum bırakın