Avid Türkiye el değiştirdi..

Image

Avid Kasım ayının başında Türkiye Distribütörünü değiştirdi. Artık Elit Ses Işık Teknolojileri Türkiye de yetkili genel dağıtıcı oldu.

Günümüzde, entegre pro-tools ve stüdyo efekleri çok rahat kullanılabildiği için, oldukça popüler olan Avid konsolları, artık teknik rider’ların vazgeçilmez bir parçası. Neredeyse her iki rider’dan birinde yer alan Avid’in, bu kadar tercih edilme sebebini rahatlıkla anlıyorum. Çünkü çok başarılı bir ses kalitesi var.

Hem Stüdyoda hemde canlı müzikte çalışan mühendislerin sıklıkla tercih ettiği Avid, hem kullanım kolaylığı, hemde inanılmaz geniş efekt ve işlemci çokluğundan dolayı listenin en tepesinde yer almakta..

En çok tercih edilen Profile ve MixRack sistemlerinde, neredeyse istediğinizi yapabiliyorsunuz. Bir defa Patch mantığı çok basit. Hemcinsleri gibi zor değil. Kanalları stereo link yapabilmek, pre-fader veya post’a çevirmek gibi normalde menülerde arayıp zor bulduğunuz şeyler Avid serilerinde neredeyse çocuk oyuncağı.

Konsol kısmında ise, elinizin altında olmasını istediğiniz her şey var. Neredeyse “keşke şunuda koysalarmış” diyebileceğiniz hiç bir şey yok. Üzerindeki pro-tools kartından direk bilgisayarınıza bağlayıp, ister çoklu kanal kayıt, isterseniz de daha önce kaydettiğiniz seslerden Sanal Soundcheck yapmak ise çok zevkli!

ImageEn düşük versiyonda bile standart olarak gelen efektler ise müthiş. Focusrite  ve ReVibe gibi efsane işlemci ve efektler buna dahil. Üstelik bu işlemci ve efektleri istediğiniz kanala, çıkışa, aux’lara, kısaca herşeye insert edebiliyorsunuz.

ImageKonsoldaki her kanalda bulunan standart eq, compressor, gate ise çok başarılı. Hiç plug-in kullanmaya bence gerek bile yok, sırf zevkine kullanıyorsunuz. Kullanımı da bir o kadar kolay ve eğlenceli. Monitör konsolu olarak kullanımda artık standart olan Sends-On-Fader’a ise tek tuşla ulaşıp aux’ları değiştirebiliyorsunuz.

Ben yaklaşık 3-4 kere kullandım ve her seferinde kullanımını çok eğlenceli buluyorum. Etkinlik öncesi bilgisayarınızda off-line editörü ile hazırladığınız dosyayı masaya aktardığınızda hiç bir sorun yaşamıyorsunuz.

Daha fazla bilgi için Elit Işık Ses Teknolojileri’nin web sitesine bakabilirsiniz. http://www.elit-tr.com

Yorum bırakın